Engineering

Burgaflex ondersteund hun klanten bij meer dan alleen het leveren van producten. Wij vinden het daarnaast extreem belngrijk om tevens het juiste advies en de benodigde technische ondersteuning te leveren.Met onze goed uitgerust engineering en kwaliteit afdeling kunnen wij de juiste producten voor de correcte toepassing ontwikkelen, geheel naar klanten specificaties.

Vanaf de start van een project adviseert Burgaflex hun klanten om het proces zo efficient als mogelijk te laten verlopen. Nieuwe ontwikkelingen kunnen in het ontwerp worden toegevoegd en tevens kunnen wij producten reverse engineren op basis van een voorbeeld.

Tijdens het ontwerp proces worden wereldwijde standarden en de Burgaflex specificaties gevolgd. Onze engineers kunnen met ons CAD systeem 3D modelen aanleveren in de meest voorkomende formaten. Reverse engineering op basis van een nmock up sample is een mogelijkheid. In onze meetkamer kunnen de metingen van de sample worden gemaakt met onze 3D meet apparaten.

Laboratorium

Om onze reputatie te kunnen waarborgen hebben wij een compleet uitgerust modern laboratorium op onze Nederlandse locatie. Het laboratorium voort druktesten uit onder water met lucht of stikstof en helium. Burgaflex kan alle test uitvoeren volgens SAE J2064, onze eigen Burgaflex specificaties en meer. Zoutspray testen, reinheids testen, vibratie testen en tensil strenght testen kunnen tevens worden uitgevoerd.

In Burgaflex Australie hebben we toegang tot een compleet HVAC en koelings testcentrum. Op deze locatie is het mogelijk om airconditioning en koelings onderdelen en systeem bloot te stellen aan verschillende weersomstandigheden.

Kwaliteit

De productie van de fittingen, gebogen pijpen en pijp assemblages wordt gedaan volgens de ISO TS16949 procedures en kwaliteit standarden. De productie locaties zijn zo opgezet dat er makkelijk geschakeld kan worden wanneer er mogelijke veranderingen zijn aan een serieel product of prototype. Kwaliteit bij Burgaflex is in lijn met de verwachtingen van de klantbenodigdheden. Dit geldt voor de gehele organisatie en wordt ondersteund door alle medewerkers. De kwaliteitsmanagement systemen per locaties zijn op elkaar afgestemd zodat er makkelijk geschakeld kan worden tussen locaties.

0022317-EMS-ENGUS-RvA2

Duurzaamheid

Burgaflex zorgt ervoor dat de productie scrap tot een minimum wordt beperkt. De overgebleven metalen worden verzameld en gerecycled. Het overgebleven materiaal wordt afgevoerd of gescheiden. Denk hierbij aan olie resten en smeermiddelen. Tevens is het beleid gefocust op energiebesparing op elk moment. Tijdens externe audits bij leveranciers wordt ook gekeken naar ons duurzaamheids beleid om er op toe te zien dat dit correct is over de gehele bedrijfslijn. Het ultieme doel is om CO2 neutraal te zijn.

Geschiedenis

Het bedrijf Burgaflex is opgericht op 1 oktober in 1984 door Mr. van Gastel en Mr. van Tilburg, die daarvoor werkte bij het amerikaans bedrijf Stratoflex Inc. in Roosendaal. Dit bedrijf fabriceerde hydraulische / automotive / ruimtevaart slangen en fittingen voor verscheidene toepassingen. Burgaflex Holand bevind zich vandaag de dag nog steeds op de exact zelfde plek als waar gestart werd, in Etten-Leur, Nederland.

Door de jaren heen heeft Burgaflex haar eigen productie faciliteiten ontwikkeld voor hydraulische en airconditioning fittingen en tubing. Doordat er meer en meer vereisten komen van fabricanten van originele onderdelen in het veld van airconditioning slangen en slang assemblages wordt onze producten lijn steeds door ontwikkeld. Ons slangen programma is uitgebreid met olie, verwarming en luchtrem slangen. In 2010 is het bedrijf overgenomen door het general management om het bedrijf naar een grotere wereldwijde groei te loodsen. Met inmiddels 8 bedrijven binnen Burgaflex zijn zij goed op weg.